Fasciabehandling & Djupvågsterapi

Detta är en väg mot en kropp i balans utan smärta som vill njuta av livet.

En Fasciabehandling/ Djupvågsbehandling går till så att jag gör en kroppsscanning av min kund, för att se om det finns obalanser i kroppen i hållning och inskränkningar i rörelser. En hälsodeklaration görs gemensamt. Jag frågar kunden om den har några funderingar om behandlingen. Och om eventuella förväntningar, jag förklara hur den går till och ev. behandlings intervall.

Jag genomför behandlingen med olika behandlingstekniker med händerna och med Djupvågsmaskinen.

Djupvåg och Fasciabehandling syfte är att balansera upp kroppen och få fascian/ Bindväven i rörelse. Stagnation i bindväven ger stelhet och värk och inflammationer. Bindväven har en mycket större betydelse än man tidigare trodde, det finns bindväv överallt i våra kroppar och den måste glida fint när vi rör oss.

I bindväven sitter bland annat vårt nervsystem och blodsystem om det finns blockeringar där gör det att kroppen inte fungerar som den ska. I dagens samhälle har vi blivit mycket mer inaktiva i både arbete och fritid vilket gör att vi smörjer våra bindväv dåligt och det gör att den klibbar ihop. Detta leder till att musklerna har ett stramare rörelsemönster. Vilket även drar i skelettet olika delar och som kan förorsaka låsningar och obalanser i leder i hela kroppen som t.ex. bäcken och ryggrad. Detta gör att det sliter i fästena till musklerna som kan leda till inflammationer/ muskelbristningar och mycket värk när det finns obalanser i lederna och om dom ligger fel.

Djupvågsbehandling är en effektiv behandling för att motverka spänningar och värk i kroppen. De djupa vågorna går skonsamt genom kroppens lager och sätter igång rörelse mellan olika muskler och senor, både brett och djupt.

Maskinen använder oregelbundna vågor som pulserar i olika våglängd genom kroppens vävnader. Den tar sig igenom flera lager av bindväv så som hud, fascia, muskler, senor och sprider även vågor effektivt genom skelettet som snabbt hjälper musklerna att slappna av. Vågrörelsen gör att dom olika vävnaderna börjar glid smidigare i kroppen.

Med Djupvåg blir behandlingen både effektiv och skonsam.

wedish Fascia Vibes är allt från produkterna som används för att öka avSwedish Fascia Vibes är allt från produkterna som används för att öka avslappning och rörlighet, till att fortbilda sig och utveckla nya metoder, till att hjälpa människor att förstå deras kroppar på ett enkelt sätt.slappning och rörlighet, till att fortbilda sig och utveckla nya metoder, till att hjälpa människor att förstå deras kroppar på ett enkelt sätt.